May Awareness – Awareness & Fundraising Ideas – SWE

Hjälp till att sprida medvetenhet och kunskap och samla in pengar genom att göra något du älskar!

Organisera en aktivitet baserad på dina egna hobbyer och intressen. Stort eller litet, en person eller en grupp – det spelar ingen roll, allt hjälper och det finns något för alla! Använd #MyEDSChallenge #MyHSDChallenge  på sociala medier och låt oss veta hur du sprider medvetenhet och kunskap under  maj månad.

Så här startar du en insamling

Ett enkelt sätt att samla in pengar och inspirera andra skänka är att skapa din egen individuella insamlingssida! Du kan skapa din utmaning och låta andra veta varför du deltar, med JustGiving  eller Network For Good (USA), eller JustGiving (UK/EU), eller varför inte använda en Facebook-insamling för att donera i valfri valuta?

Var med och hjälp The Ehlers-Danlos Society att uppmärksamma och lyfta fram EDS och HSD globalt genom att delta i Walk´N´Roll-utmaningen under maj månad, 2023!

Har du en födelsedag eller annan speciell händelse i maj? Du kan starta en insamling för att be vänner och familj om en gåva i stället för presenter.ft.

Sälj lotter där hälften av de insamlade pengarna går till vinnaren och den andra hälften går till Ehlers-Danlos Society. Prissumman ökar i takt med att antalet sålda lotter. Uppmuntra människor via sociala medier att rekrytera sina vänner och familj att vara med i lotteriet!

Utmana dina vänner, familj, medarbetare och skolkamrater för att hjälpa dig att sprida medvetenhet och kunskap genom att bära zebrarandiga kläder en dag. Det kan vara Ehlers-Danlos Society- kläder (finns att köpa i shoppen på hemsidan) eller snygg klänning eller något annat på bestämda dagar under Awareness month. Var värd för ett online-evenemang och träffa familj och vänner på distans! Be om en (valfri) donation från deltagarna och utmana dem att klä sig med dagens klädkod för den speciella dagen. Utmana deltagarna att dela med sig i sina nätverk och få donationer att räknas som röster för ”Bästa kostym”.

Gillar du att spela tv-spel, kort eller brädspel? Välj  ditt favoritspel, oavsett plattform, och organisera en online-turnering! Be om en (valfri) donation per person eller spel som spelas. Älskar din familj och vänner frågesport? varför inte göra ett virtuellt möte, skapa en omgång frågor per hushåll och bli tävla mot varandra!

Utmana spelare att skapa insamlingssidor online och dela i sina egna nätverk för att sprida awareness över hela världen!

Är du konstnär? Visa dina talanger för att sprida medvetenhet och kunskap! Var värd för ett online-evenemang med dina medkonstnärer och utmana dem att skapa den bästa awareness-konsten. Du kan lotta ut eller auktionera ut skapelserna. Varför inte vara värd för en kurs/klass online, eller till och med schemalägga en virtuell awareness-konsert via Facebook Live Events med en föreslagen donation för att delta.

Gillar du att läsa eller sy eller annat hantverk? Var värd för ett virtuellt Läs- eller pysselmaraton. Utmana deltagarna att se vem som kan läsa mest eller slutföra flest hantverk eller andra projekt under Awareness month. Var värd för en kurs/klass eller virtuell handledning och utmana andra hantverkare att skapa onlinesidor och dela i sina nätverk där de ber om en donation för varje sida / kapitel / bok läst eller hantverk / projekt slutfört.

Har du en bra idé för en virtuell insamling? Kontakta [email protected] om du behöver hjälp och vi kan arbeta tillsammans för att hitta ett sätt!

#myEDSchallenge  #myHSDchallenge

DISCLAIMER: This page is a translation of the original in English for information purposes only. A big thank you to the volunteers who translated this page! In case of a discrepancy, the English original will prevail.

The Ehlers-Danlos Society uses The Network for Good platform to receive online donations and their details will appear on your credit card statement following a donation to our organization. Network for Good’s Donor Advised Fund is an accredited charity by the Better Business Bureau. 

Sign up to The Ehlers-Danlos Society bi-weekly newsletter